Trump niet bij Correspondent’s Dinner, voor het eerst in jaren ontbreekt de president

De Amerikaanse president Trump schitterde door afwezigheid tijdens het jaarlijkse White House Correspondent’s Dinner. De laatste keer dat een zittende president er niet bij was, was in 1981: toen ontbrak Ronald Reagan omdat hij herstelde van een moordaanslag. Trump had eerder al gemeld niet te zullen verschijnen. Het diner is dé kans voor pers en politiek om te laten zien dat ze elkaar – ondanks een kritische houding – op waarde kunnen schatten.

Dat is met de komst van de nieuwe president wel anders. Meerdere sprekers vroegen Trump op te houden met aanvallen op de pers. ‘De pers is geen fake news’, zei Bob Woodward, beroemd geworden met zijn berichtgeving over Watergate, wat president Nixon in 1974 uiteindelijk de kop kostte. ‘Onze zoektocht naar waarheid is te goeder trouw.’ Jeff Mason, voorzitter van de White House Correspondent’s Association, zei: ‘Persvrijheid is een bouwsteen van onze democratie. De media in twijfel trekken is gevaarlijk.’

The Daily Show verslaggever en komiek Hasan Minhai hekelde Trumps houding tegenover de vrijheid van meningsuiting: ‘De man die alles twittert wat er in zijn hoofd opkomt, negeert de wet die hem daartoe het recht geeft.’ Minhai gaf ok CNN ee nveeg uit de pan: ‘CNN, ik ga jullie geen fake news noemen, maar niet alles is breaking news.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>