Meerdere Europese landen apen Lubachs Trump-filmpje na

Het hilarische Trump-filmpje uit het tv-programma Zondag met Lubach werd een wereldhit. Op Facebook is de video tientallen miljoenen keer en op YouTube meer dan 1 miljoen keer bekeken (filmpje: klik hier). Buzzfeed pikte het filmpje op als ‘This Is The Introduction To The Netherlands That Trump Never Knew He Needed’.

Zie ookKick fake news out of elections 

 

Je kunt er op wachten: heeft iets succes, dan wordt het nageaapt. Een aantal Europese landen verdringen elkaar om Nederland van de tweede plaats af te duwen (klik hier). Het is een beetje nationalistisch geheen-en-weer, maar soi: de filmpjes zijn en blijven leuk. Met in ieder land wel een stem die wel lijkt op die van Trump, zoals in ons land van de Amerikaanse komiek Greg Shapiro. In 1994 kwam hij naar Nederland en richtte in Amsterdam Boom Chicago op. Tijdens de verkiezingsstrijd tussen Trump en Clinton scoorde LuckyTV met een wereldhit, een filmpje dat 2,7 miljoen keer op YouTube te zien was. Ook een pareltje van eigen bodem, iets om trots op te zijn … en die werd niet nageaapt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>