Pakistan – Israël: hoe nepnieuws een kernoorlog kan uitlokken

IMG_20160531_135302Nepnieuws kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals deze kerst bleek, nadat in een vals bericht stond dat de vroegere minister van Defensie van Israël, Moshe Yaloon, had gezegd dat ‘Pakistan nucleair zal worden vernietigen’ als Phet ‘om welke reden dan ook grondtroepen naar Syrië zou sturen.’ Volgens het fake-bericht zou Pakistan dat van plan zijn om IS te helpen. De Pakistaanse minister van Defensie, Khawaja Asif,  dreigde Israël daarop met nucleaire vergelding.

Asif twitterde dat Israël ‘niet moet vergeten dat Pakistan ook kernwapens heeft.’ Israël benadrukte afgelopen dagen dat de uitspraak van Yaalon verzonnen was. Beide landen houden elkaar op atoomgebied scherp in de gaten. Pakistan erkent Israël niet en Israël ontkent kernwapens te hebben. Europese Commissie-voorzitter Juncker reageerde door te zeggen dat bedrijven als Facebook meer moeten doen tegen de verspreiding van nepnieuws. Google en Facebook kondigden in november al aan strenger op valse berichten te gaan controleren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>