Trump is Time’s Person of the Year 2016

IMG_20160602_125319Het Amerikaanse blad TIME Magazine heeft Donald Trump uitgekozen tot Person of the Year 2016. Menigeen zal zijn wenkbrauwen ophalen over het feit dat de twitterkoning niet alleen president van het (nu nog) machtigste land ter wereld wordt, maar ook op de voorpagina van TIME prijkt met deze ‘eretitel’.

‘Niemand zag het aankomen dat deze man president zou worden’, schrijft TIME. ‘Wat je ook van deze man vindt, hij deed wat anderen niet voor mogelijk hielden.’ Het belangrijkste criterium voor een nominatie voor de ‘eretitel’ is de invloed die iemand afgelopen jaar had, in positieve of negatieve zin. Zo stonden Hitler en Stalin ooit ook op de cover van het blad, bepaald niet vanwege hun goede prestaties. De eerste Time Person of the Year werd in 1927 uitriepen: luchtvaartpionier Charles Lindbergh. Hij vloog als eerste solo over de Atlantische Oceaan. Vriend en vijand wachten nu in spanning af wat de solistisch opererende Trump teweeg zal brengen. Vrijdag 20 januari wordt hij als 45e president in de hoofdstad Washington beëdigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>