Zanger Demis Roussos overleden

In een ziekenhuis in Athene is de Griekse zanger Demis Roussos overleden aan de gevolgen van maagkanker (impressie: klik hier). Hij werd 68 jaar. Roussos was geboren en groeide op in Egypte. Het gezin verhuisde naar Griekenland, nadat zijn ouders hun baan door de Suez-crisis hadden verloren. In de jaren zestig werd Roussos bekend met de band Aphrodite’s Child, waarmee hij hits scoorde als ‘Rain and Tears‘ en ‘It’s five o’clock‘.

Begin jaren ’70 begon de zanger – met zijn karakteristieke hoge en hese stemgeluid – aan een glansrijke solocarrière. In ons land scoorde de zwaarlijvige en zwaar behaarde Griek in 1973 een nummer-1 hit met ‘Schönes Mädchen aus Arcadia‘. Wereldwijd scoorde hij met ‘My Friend the Wind‘ en ‘Forever and Ever‘. In de jaren ’80 had Roussos zijn laatste hits; in Nederland ‘Lost in Love‘.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>