The Sun stopt met topless Page 3-models

uk[1]Na 44 jaar stopt het Britse dagblad The Sun met haar beroemde page -3 girl: iedere dag een foto van een topless model op pagina 3. Afgelopen vrijdag zou de laatste blote-tietendame op de binnenpagina hebben geschitterd. Het is niet duidelijk of dit tijdelijk gebeurt of een blijvertje wordt. Op de website van The Sun prijkt nog wel de ‘page-3-girl’ van de dag.

In Groot-Brittannië is veel kritiek op de foto’s. Actiegroep ‘No more page 3′ roept al langere tijd op om ermee te stoppen. Zij noemen het afschaffen ‘een historische en belangrijke stap in de aanpak van seksisme in de media.’ Een online petitie tegen het afschaffen van de foto’s leverde evenwel 215.0000 handtekeningen op. Rupert Murdock introduceerde de ‘page-3-girl’ in 1970, korte tijd nadat hij The Sun had overgenomen. Volgens Britse media is hij nu ook degene die ermee wil stoppen. De Ierse editie van The Sun stopte twee jaar geleden al met foto’s van topless dames.

[videostrip guid="012019898"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>