VS: ‘Noord-Korea hackt Sony-computers’

300px-Kaart_Korea_Nederlands[1]Noord-Korea heeft de computers van Sony gehackt. Dat zeggen anonieme bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ze zouden een link hebben gevonden met de Noord-Koreaanse overheid. Het zou kunnen gaan om een Noord-Koreaanse groep die zich bezighoudt met cybersecurity, maar ook hackers die ergens anders op de wereld in opdracht van Noord-Korea werkten. Eind november werden de systemen van Sony aangevallen.

Sony zag woensdag af van de geplande première van de film ‘The Interview‘, waarin een moord wordt beraamd op de noord-Koreaanse leider Lim Jong-un. Veel bioscoopketens deinzen ervoor terug om de film te vertonen, nadat hackers de bioscopen hebben bedreigd. Afgelopen week verscheen op computerschermen van Sony de  tekst ‘de wereld zal in angst leven’ als de omstreden film in première zou gaan. ‘Denk terug aan september 11th. We raden jullie aan om ver weg te blijven van de bioscopen.’ De FBI waarschuwt bioscopen en andere bedrijven die iets met ‘The Interview’ te maken hebben gehad voor cyberaanvallen. In de Verenigde Staten heeft Sony de film helemaal geannuleerd, ook via dvd en internet. Of dat ook in Europa gaat gebeuren, is ngo niet bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>