Europees Parlement wil macht Google inperken

eu_nations[1]Het Europees Parlement wil dat Google en andere zoekmachines zich opsplitsen. Met grote meerderheid werd een resolutie aangenomen die de Europese Commissie oproept hierover met een wet te komen. Het parlement wil meer openheid en meer concurrentie op de digitale markt. Een nieuwe wet kan de machtspositie van met name Google doorbreken, al wordt die naam nergens in de resolutie genoemd.

Brussel ligt al langer in de clinch met Google en verwijt het bedrijf dat zoekresultaten voordeling rangschikt voor eigen diensten van Google, ten nadele van de concurrenten. Dat wordt al vijf jaar een onderzocht. Google heeft toezeggingen gedaan, maar Brussel weet nog niet of dit voldoende is. Een aantal Europese politici ziet weinig in opsplitsing en ook vanuit de Amerikaanse politiek kwam weinig bijval.

[videostrip guid="012012984"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>