Wat gebeurt er met Dracula-Suárez?

IMG_20160525_151149De scheidsrechter zag het niet, de hele televisiekijkende wereld wel, commentatoren spreken er schande van en de FIFA ‘stelt een onderzoek in’: de beet van de Luiz Suárez in de schouder van Giorgio Chiellini, tijdens de WK-wedstrijd Italië-Uruguay. Het is de derde keer dat de ster-voetballer auditie lijkt te doen voor de rol van Dracula. In zijn thuisland doet iedereen of er niets aan de hand is. Media in Uruguay berichten er ternauwernood over.

De Italianen – die de match met 1-0 verloren, zijn des duivels en de Britten smullen ervan. Zij zijn de eerdere bijtincidenten niet vergeten: in 2010 beet hij de toenmalig Ajaxied Otman Bakkal en vorig jaar beet hij als voetballer van Liverpool in de onderarm van Chelsea-speler Branislav Ivanovic. ‘Jaws III’, kopt de Express, ‘Luis Suárez laat zijn tanden weer zien er wordt mogelijk uit het WK gezet.’ Andere kranten hebben het over twee jaar schorsing, de maximale straf die de FIFA kan geven voor het bijten van een speler. In een poll van de Telegraaf vindt 93 procent dat de voetballende Dracula zijn koffers moet pakken. De voetbalbond Uruguay en de speler moeten van de FIFA vandaag nog met een officiële verklaring komen. Voor zaterdag moet er een beslissing zijn gevallen, want dan speelt Uruguyay tegen Colombia.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>