Justitie: ‘Explorer-advies te kort door de bocht’

Het advies van de politie om Internet Explorer (IE) voorlopig niet meer te gebruiken is ‘erg kort door de bocht‘, aldus het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), een onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het High Tech-team van de politie twitterde dat mensen beter naar een andere browser kunnen overstappen, een advies dat ook de Amerikaanse en de Britse overheid gaven.

Een politiewoordvoerder zegt nu ‘dat er wel eens dingen in de nuance misgaan bij twitterende politieagenten’. Het NCSC raadt we laan op te passen bij het bezoeken van websites ‘die je niet kent of niet vertrouwt’. Hackers kunnen via besmette sites in de computer binnendringen en een virus achterlaten, reden voor de Amerikanen en de Britten om IE voorlopig niet te gebruiken. Microsoft werkt aan een reparatie van het lek in Internet Explorer, maar heeft nog niet bekendgemaakt hoe lang we daarop moeten wachten. Gebruikers van Windows XP kunnen beter omzien naar een nieuw besturingssysteem: Microsoft zette begin april de ondersteuning van XP stop en stuurt sindsdien geen veiligheidsupdates meer voor  XP.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>