Savile misbruikte mogelijk wel duizend kinderen

De postuum van zijn voetstuk gevallen BBC-coryfee Jimmy Savile heeft waarschijnlijk veel meer jongens en meisjes misbruikt dan tot nu toe werd gedacht. Werd er uitgegaan van 200 kinderen, nu is er sprak van mogelijk 1000 slachtoffertjes, die Savile binnen de muren van de BBC heeft misbruikt. Dat zou blijken uit  een onderzoeksrapport van de Britse justitie, waar The Guardian inzage inhad.

Savile overleed in 2011. Hij was ongekend populair en presenteerde jarenlang BBC-programma’s als Top of the Pops en het kinderprogramma Jim’ll Fix it. Hij zou minderjarigen hebben misbruikt tijdens zijn werk op de BBC, maar ook tijdens vrijwilligerswerk in ziekenhuizen. Hij kon bijna 40 jaar lang zijn gang gaan. Collega’s bij de BBC lieten oogluikend toe hoe hij jongens en meisjes in opnamestudio’s en kleedkamers aanrandde en verkrachtte.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>