Golden Globe Awards 2014

Zondag 12 januari werden voor de 71e keer de Golden Globes uitgereikt. Na de Oscar is de Globe de meest prestigieuze tv- en filmprijs en altijd een graadmeter voor de Oscars: de Academy Awards die eind februari worden uitgereikt. Komende donderdag worden de Oscarnominaties bekendgemaakt. Wat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog begon als een bescheiden filmprijsje van een groep journalisten, groeide uit tot de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) Annual Globe Awards. De film ‘12 Years a Slave‘, met zeven nominatie vooraf getipte favoriet op het Awards Gala, kreeg er één. Dat was wel de belangrijkste: voor beste filmdrama.

De film van regisseur Steve McQueen speelt zich af in de 19e eeuw en gaat over het waar gebeurde verhaal van een zwarte man, die vrij in het noorden van de VS leeft, maar naar het zuiden wordt ontvoerd om als slaaf te worden verkocht. De grote winnaar werd ‘American Hustler‘: de film was ook zeven keer genomineerd, maar ging met drie Globes naar huis, onder meer voor beste filmkomedie. Beste actrice in een dramafilm werd Cate Blanchett voor haar hoofdrol in ‘Jasmine‘ van Woody Allen, beste acteur in een komische werd Leonardo di Caprio voor zijn hoofdrol in ‘The World of Wall Street‘. Beste buitenlandse film werd ‘La Grande Bellezza‘ van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>