Golden Globe Awards 2013

Zondag 13 januari 2013 werden voor de 70e keer de Golden Globes uitgereikt. Na de Oscar de meest prestigieuze filmprijs en altijd een graadmeter voor de Oscars: de Academy Awards die eind februari worden uitgereikt. Wat aan het begin van de Tweede Wereldoorlog begon als een bescheiden filmprijsje van een groep journalisten, groeide uit tot de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) annual Globe Awards. Op het Awards Gala De film ‘Argo’ werd uitgeroepen tot beste film, geregisseerd door Ben Affleck, die zelf ook een Globe kreeg voor beste regie. De film gaat over een geheime reddingsoperatie van zes Amerikanen tijdens de Iraanse gijzelingsactie in 1979.

 

‘Argo’ versloeg daarmee de film ‘Lincoln’ van Steven Spielberg, die voor zeven nominaties opging. De tv-serie ‘Homeland’ won drie Globes, in de categorie beste dramaserie; Damian Lewis en Claire Danes wonnen in de categorieën beste acteur en actrice in een tv-serie. Ook de film ‘Les Misérables’ sleepte drie beeldjes in de wacht: beste film/musical, hoofdrolspeler Hugh Jackman voor beste acteur en Anne Hathaway voor beste vrouwelijke bijrol. Daniel Day-Lewis kreeg een Globe voor zijn rol als president Abraham Lincoln in de gelijknamige film. Julian Moore kreeg een Globe voor haar vertolking als Sarah Palin in ’Game Change’, die als beste tv-film werd gekozen. De Britse zangeres Adele kreeg een Golden Globe voor de titelsong van de Bondfilm ‘Skyfall’. Opmerkelijk was de dankspeech van Jody Foster. Ze ontving een award voor haar hele oeuvre, nam afscheid als actrice en kwam en passant uit de kast.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>