Frans erelintje voor Paul McCartney

Ex-Beatle Paul McCartney heeft in het Elysée Paleis in Parijs de hoogste Franse onderscheiding gekregen van president François Hollande: de Légion d’Honneur. Met dit erelintje eert Frankrijk de kunstenaar voor zijn betekenis voor de popmuziek en voor de tientallen composities waarmee hij wereldhits scoorde, zowel voor The Beatles als voor The Wings, de groep die hij vormde nadat The Beatles uit elkaar waren gevallen.

Bij de plechtigheid waren ook familieleden van de 70-jarige popmuzikant aanwezig. De Britse koningin Elizabeth sloeg hem tot ridder in 1997.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>