Georgisch lintje voor Maartje van Weegen

Maartje van Weegen is tijdens de laatste uitzending van ‘De Klassieken’ van de AVRO op Radio 4 in het Concertgebouw in Amsterdam geëerd door president Saakasjvili van Georgië. Ambassadeur Shota Gvineria overhandigde haar de presidentiële onderscheiding. Ze kreeg de Orde van het Gulden Vlies voor haat actie voor behoud van het klassieke radiostation Muza in Georgië. Samen met luisteraars zamelde ze twee jaar geleden 10.000 klassieke cd’s in.

Vandaag sloot ze haar loopbaan van 41 jaar bij de publieke omroep af. Zelf wist ze niet wie vrijdagochtend naar het Concertgebouw zouden komen. ‘Normaal heb ik een draaiboek. Nu ook wel, maar af en toe staat er ‘nader te bepalen’. Dat is natuurlijk wel bepaald, alleen weet ik het niet en jullie wel’, zei ze tegen het publiek. De Kleine Zaal van het Concertgebouw zat vol collega’s, oud-collega’s, familie en luisteraars. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima stuurden een handgeschreven kaartje en een bos bloemen. Ze bedankten Van Weegen voor het inzamelen van muziekinstrumenten voor kinderen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>