Hoogste toren ter wereld in Tokio geopend

Dinsdag 22 mei ging in de Japanse hoofdstad Tokio de hoogste toren ter wereld officieel open voor het publiek. De observatie- en televisiemast Tokyo Sky Tree is 634 meter hoog en daarmee de hoogste toren en het op één na hoogste gebouw ter wereld. Het hoogste gebouw is de ruim 829 meter hoge Burj Kalifa in Dubai.

De bouw van de Japanse toren begon in 2008. De oude zendmast Tokyo Tower kwam met 333 meter niet meer boven veel gebouwen in het centrum van de stad uit, waardoor televisiesignalen werden verstoord. Met de Skytree zijn die problemen voorbij. Tokio is een attractie rijker: naar verwachting zal het bouwwerk veel toeristen naar de hoofdstad trekken. Afgaande op reserveringen voor de eerste 50 dagen na de opening worden er alleen al in het eerste jaar op 30 miljoen bezoekers gerekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>