WikiLeaks publiceert 5 miljoen e-mails

Internetsite WikiLeaks is begonnen met de publicatie van 5 miljoen e-mails van Stratfor: een Amerikaans bedrijf dat politieke, militaire en economische informatie verzamelt en verkoopt aan bedrijven en instellingen. Ook de Amerikaanse overheid is een grote klant. WikiLeaks zegt dat het bedrijf aan de informatie komt door overal ter wereld politici, diplomaten en reporters om te kopen.

Wikileaks wil met de publicatie laten zien hoe Stratfor aan de informatie komt: volgens de klokkenluidersite via twijfelachtige methodes en betalingen op Zwitserse bankrekeningen. Stratfor zou vertrouwelijke informatie hebben doorverkocht aan multinationals als Dow Chemical en Lockheed Martin. Stratfor werd in december getroffen door een internetaanval. Tot nu toe werd gedacht dat hackers zich schuilhielden achter de naam Anonymous. Wikileaks geeft vanmiddag een persconferentie over de ‘Global Intelligence Files’: de van de gelekte mails. Starfor veroordeelt het één en ander, maar gaat er inhoudelijk niet op in.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>