Spanjaard winnaar World Press Photo 2012

IMG_20160516_144309De Spaanse fotograaf Samuel Aranda is de winnaar van World Press Photo 2012, de grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd ter wereld. De jury bekroonde vond foto van rellen in Jemen de beste persfoto van 2011. De foto toont een gesluierde vrouw die een gewonde man in de armen houdt. Aranda maakte de foto op 15 oktober voor de New York Times.

De jury vond de foto voor de hele regio spreken: ‘Hij staat voor Jemen, Egypte, Tunesië, Libië, Syrië, voor alles wat zich heeft afgespeeld in de Arabische lente. Maar hij laat ook de intieme kant zien van wat er is gebeurd. De Nederlandse fotograaf Rob Hornstra won de eerste prijs in de categorie Kunst & Entertainment voor een foto van een orkestje in een restaurant in de Russische stad Sotsji aan de Zwarte Zee. Ton Koene won de tweede prijs in de categorie Portretverhalen voor een fotoserie van een rekruut van de Duitse trainingsmissie in Kunduz.  World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, in 1955 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten. De organisatie zetelt in Amsterdam. De foto’s worden in een reizende tentoonstelling over de hele wereld getoond en zijn van 20 april tot en met 17 juni te zien in de Oude Kerk in Amsterdam.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spanjaard winnaar World Press Photo 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>