Piet Römer overleden

Acteur Piet Römer is overleden. Hij werd 83 jaar. Sinds 1956 speelde gij in verschillende televisieseries, een twintigtal films en in meer dan zestig theaterproducties. Römer werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in de tv-serie Stiefbeen en Zoon. Van 1995 tot 2006 speelde de acteur de rol van inspecteur Jurriaan de Cock (met-C-O-C-K) in de politieserie Baantjer. Ook was hij zestien jaar lang de Hoofdpiet bij de intocht op tv van Sinterklaas. In 1984 droeg hij dat stokje over.

Daarnaast werd hij populair door zijn rollen in ’t Schaep met de 5 Pooten en Citroentje met Suiker, twee tv-series geschreven door Eli Asser. Voor zijn rollen in Stiefbeen, ’t Schaep en Baantjer kreeg hij de Televisierring. Daarmee is hij de enige Nederlander die driemaal deze prestigieuze televisieprijs heeft gewonnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>