Apple rouwt om dood oprichter Steve Jobs

Apple topman Steve Jobs is op 56-jarige leeftijd overleden. ‘Apple heeft een visionair en creatief genie verloren en de wereld een bijzonder mens’, schrijft Apple op haar website. ‘Steve laat een bedrijf na dat alleen hij had kunnen bouwen en zijn geest zal altijd de basis van Apple blijven.’ Over de hele wereld gaan fans naar de winkels en websites om er berichten als eerbetoon achter te laten. Ook IT-bedrijven houden een eerbetoon. Google heeft een link geplaatst naar de Apple site over het overlijden van Jobs.

 

In 1976 richtte Jobs samen met twee collega’s hij Apple op. Hij verliet het bedrijf in 1985, maar keerde in 1996 terug, leidde de computergigant tot voor kort en wist met de introductie van veel nieuwe producten het bedrijf nieuw leven in te blazen. Hij stond aan de basis van veelgebruikte producten, zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. Apple werd mede door zijn toedoen een van de rijkste bedrijven ter wereld. In augustus legde hij zijn functie neer vanwege ernstige gezondheidsklachten. In 2009 onderging hij een levertransplantatie, in 2004 werd hij al eens behandeld voor alvleesklier kanker. Jobs laat een vrouw en vier kinderen achter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>