Congreslid Weiner stapt op

De Democratische politicus Anthony Weiner heeft is opgestapt als congreslid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dat maakte hij vanavond bekend tijdens een persconferentie in new York. Hij zei ‘de controverse rondom hem niet meer aan te kunnen’ en bood zijn excuses aan voor de ‘beschamende vertoning die ik heb veroorzaakt’. Weiner lag onder vuur door pikante foto’s van zichzelf die hij aan vrouwen verstuurde. Hij stuurde een foto van zijn eigen erectie naar een vrouw. Saillant detail: weiner (uitgesproken als wiener)  is American slang voor penis.

 

Eerst beweerde hij dat iemand zijn Twitter-account had gekraakt, maar later bekende hij het zelf te hebben gedaan en bleek dat hij meerdere vrouwen pikante foto’s had gestuurd. De druk op Weiner om af te treden werd alsmaar groter, vooral vanuit zijn eigen Democratische partij. Toen zelfs president Obama suggereerde dat hij beter kon opstappen, anders ‘zouden hem bevoegdheden worden afgenomen’, was het einde verhaal voor de 46-jarige politicus. Niet zozeer vanwege het ‘seksschandaal’, zo wordt in Washington gezegd, maar omdat hij erover had gelogen toen de foto’s waren opgedoken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>