Brazilië: opnieuw veel doden bij gevangenisgeweld

Opnieuw zijn er tientallen doden gevallen door een uitbarsting van geweld in een gevangenis: dit keer in de noordelijke deelstaat Romairo. Dar zijn 33 gevangenen om het leven gekomen. Veel van hen zouden zijn onthoofd. Begin dit jaar kwamen 56 gevangenen om bij een gevangenisoproer in de gevangenis van Manaus, in de noordelijke deelstaat Amazonas. Ook toen werd een deel van de slachtoffers onthoofd.

Bendeleden in en buiten de gevangenissen zouden in een strijd zijn verwikkeld om de drugsroutes in het noorden, langs de grens met Colombia, Venezuela, Peru en de Guyana’s.  In oktober kwamen 25 mensen om bij bloedige onlusten in een gevangenis in Boa Vista, in het uiterste noorden van het land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>