Chileense stad Valparaiso staat nog steeds in brand

Delen van de Chileense havenstad Valparaiso staan nog steeds in brand. Zaterdagmiddag ontstond vuur in bossen in de omgeving. Door droogte en harde wind kon het vuur zich snel verspreiden over een aantal wijken van de stad. Gistermiddag leken de branden geblust, maar vannacht is het vuur opnieuw opgelaaid en overgeslagen naar andere wijken. In totaal zijn tot nu toe 2000 huizen verwoest en zijn er twaalf mensen om het leven gekomen.

Ruim 10.000 mensen zijn geëvacueerd. Het blussen is moeilijk omdat veel huizen op steile berghellingen staan. De buitenwijken,waar de branden begonnen, hebben meer trappen dan wegen. De brandhaarden zijn wel kleiner. Er zijn 1250 brandweerlieden in touw en er zijn vliegtuigen en helikopters ingezet. Valparaiso is gebouwd op 42 heuvels. Op 6 heuvels is alle bebouwing verwoest. De schilderachtige havenstad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>