VS blijft azen op Joran van der Sloot

De Verenigde Staten blijven de uitlevering van Joran van der Sloot eisen. Op dit moment zit hij in een gevangenis in Peru een straf van 28 jaar uit vanwege de moord op Stephany Flores. De VS willen hem alsnog voor de rechter slepen voor de verdenking van moord op de Amerikaanse Nathalee Holloway op Aruba. Van der Sloot en zijn raadsman blijven het uitleveringsverzoek aanvechten.

Flores verdween spoorloos in mei 2005 op Aruba. Van der Sloot was altijd hoofdverdachte in deze zaak en degene die haar het laatst levend moet hebben gezien. Hij zou haar familie vertellen waar ze haar lichaam konden vinden, in ruil voor geld. De familie betaalde een deel van het bedrag, maar Van der Sloot kwam zijn belofte niet na. In de jaren na de vermissing van Holloway heeft Van der Sloot verschillende verklaringen over haar dood de wereld in geholpen, maar achteraf zei hij dat het leugens waren en dat er nooit genoeg bewijs was om zijn zogenaamde bekentenissen te ondersteunen. Mocht hij aan de VS worden uitgeleverd, dan moet hij naar Peru terugkeren om zijn straf uit te zitten. Van der Sloot is bang dat ooit zal gebeuren, zodra hij in Amerikaanse handen valt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>