Lou Reed overleden

Rocklegende Lou Reed is overleden. De ras-New Yorker – hij werd er geboren en overleed er – werd 71 jaar. Het nieuws over zijn dood werd het eerst gemeld door muziektijdschrift Rolling Stone. Het was geen geheim dat Reed drugs gebruikte, naar eigen zeggen ‘om zich normaal te voelen’. In mei onderging hij een levertransplantatie. Hij zou zijn overleden aan problemen met zijn lever.

De gitarist, zanger en songwriter was een van de pioniers van de rockmuziek en was getrouwd met kunstenares-zangeres Laurie Anderson. Reed werd bekend als zanger en gitarist van de experimentele band The Velvet Underground die in 1965 werd opgericht. Het debuutalbum The Velvet Underground & Nico werd wereldberoemd en groeide uit tot een van de invloedrijkste platen aller tijden, aldus muziekkenners. Het album werd ook beroemd vanwege de hoes met de afbeelding van een gele banaan, ontworpen door de legendarische kunstenaar Andy Warhol, die met de band bevriend was. In 1970 verliet Reed de groep en boekte als solo-artiest grote c=successen met onder meer ‘Walk on the Wild Side’ en ‘Perfect Day’ (Youtube: klik hier), volgens kenners de hoogtepunten uit zijn oeuvre.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>