Duitse supermarkten halen alle Nederlandse eieren uit de schappen

Twee grote Duitse supermarktketens verkopen voorlopig geen Nederlandse eieren meer. De supermarkten maken geen onderscheid tussen eieren die door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zijn aangemerkt als besmet met finopril en andere eieren uit ons land.

REWE en Penny halen de gewraakte eieren uit de schappen en zeggen Nederlandse eieren pas weer te willen verkopen als van tevoren kan worden aangetoond dat ze niet zijn besmet met het verboden gif fipronil. Klanten die nog Nederlandse eieren in huis hebben, kunnen die naar de winkel terugbrengen: ze krijgen dan hun geld terug. Nederlandse eieren kunnen in negen Duitse deelstaten terecht zijn gekomen. Ook in Duitsland zijn eieren besmet met fipronil. Mensen wordt aangeraden deze eieren niet te eten. Alle andere Duitse eieren zijn volgens de autoriteiten wel veilig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>