Luchthaven Hamburg ontruimd na verspreiding onbekende stof

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De luchthaven van Hamburg is zondag aan het begin van de middag ontruimd. Honderden passagiers werden geëvacueerd, nadat tientallen mensen last hadden gekregen van hun ogen en ademhaling. In de hal waar de passagiers en de handbagage worden gecontroleerd, hing een penetrante lucht, aldus ooggetuigen.

De brandweer heeft in totaal 68 mensen onderzocht ; negen mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer is er met opzet een giftige stof als pepperspray in het klimaatsysteem gespoten en via de airconditioning door de luchthaven zijn verspreid. Er is een gaspatroon gevonden die daarop wijst;de brandweer heeft een ‘grappenmaker’ in het vizier. Alle inkomende en vertrekkende vluchten werden een uur lang geannuleerd. Na een uur werd de terminal weer rijgegeven voor het publiek en kon het vliegverkeer weer worden hervat. De brandweer onderzoekt nog om welke stof het gaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>