Bosbranden Indonesië kostten in 2015 ruim honderdduizend mensenlevens

IndoZeeIn Indonesië zijn vorig jaar door bosbranden ruim honderdduizend mensen om het leven gekomen. de branden teisterden het land maandenlang. de slachtoffers stierven vooral door het inademen van fijnstof, dat veel koolstof bevat. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard en de Columbia University in de Verenigde Staten. De Indonesische overheid hield het indertijd op 24 doden.

Niet alleen bewoners van Indonesië, maar ook van buurlanden Maleisië en Singapore stierven door smog. De branden woedden vorig jaar oktober vooral op Borneo en Sumatra. Vermoedelijk was El Niño de boosdoener: het natuurfenomeen veroorzaakte grote droogte en maakte bossen extra kwetsbaar voor vlammen. Vuur dat vaak door boeren was veroorzaakt: boeren branden nog altijd massaal stukken land af om er landbouw op te kunnen bedrijven. Officieel mogen zij sinds 2009 per bedrijf e hectare land afbranden, maar in bijvoorbeeld de palmindustrie maken boeren en bedrijven zich regelmatig schuldig aan illegaal brandstichten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>