Spanje: eerste slachtoffer dodelijke Krim-Congo tekenvirus in West-Europa

Kaart_Spanje[1]In Spanje is een 62-jarige man in een ziekenhuis in Madrid overleden aan het dodelijke Krim Congovirus. Hij is het eerste dodelijke slachtoffer van het virus in West-Europa dat wordt overgedragen door besmette teken. Een verpleegkundige die hem behandelde, is ook besmet geraakt en zit nu in quarantaine. Ongeveer 200 mensen die in contact met beide personen zijn geweest, worden in de gaten gehouden.

Het virus kan worden overgedragen door contact met lichaamsvloeistoffen en komt vooral voor in Afrika, delen van Azië, het Midden-Oosten en de Balkan. Iemand die ermee is besmet, krijgt eerst griepachtige klachten, gevolgd door inwendige bloedingen. Ongeveer 30 procent van de mensen die besmet raken, overlijden. Het virus heeft zijn naam te danken aan de eerste uitbraak van de ziekte op de Krim in 1944 en later in Congo in 1969.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>