Nederland komt op stoom voor Nationale Actie ‘Stop de ebola-ramp’

Nederland komt op stoom voor de Nationale Actie ‘Stop de ebola-ramp‘. Sinds Giro555 vijf dagen geleden werd opengesteld voor de ebola-ramp, kwam er bijna anderhalf miljoen euro binnen.  Giro555 heeft 23 tot 28 november 2014 uitgeroepen tot Nationale Actieweek. Het is de eerste keer dat er vanwege een ziekte via Giro555 een Nationale Actie wordt gehouden.

Actievoorzitter Henri van Eeghen: ‘Dit is een stille ramp, vergelijkbaar met eerdere Nationale Acties van Giro555. We streven naar een bedrag van 15 miljoen euro om direct hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers. We roepen iedereen op die week in actie te komen voor de slachtoffers van de ebola-ramp: scholen, bedrijven, redacties van radio- en tv-programma’s en alle mensen in Nederland.’ In andere landen zijn ook acties gestart. Zo voeren Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Canada een nationale actie en hebben Google en Facebook wereldwijde acties gelanceerd. Bob Geldof gaat een nieuwe Band Aid song maken om geld op te halen voor de strijd tegen ebola.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>