Bijna 5000 ebola-doden

Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van ebola, is gestegen naar 4.900. De slachtoffers vielen in acht landen, maar vooral in Guinee, Liberia en Sierra Leone. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn er tot nu toe 10.000 mensen met het ebola-virus besmet geraakt, maar vreest dat het aantal doden en besmettingen veel hoger ligt.

Vrijdag werd een eerste geval van ebola in Mali gemeld: een tweejarig meisje was in Guinee besmet geraakt en overleed aan de ziekte. Ze is tijdens een busreis van Guinee naar Mali met waarschijnlijk veel mensen in contact geweest; tot nu toe zijn 43 mensen opgespoord en in quarantaine geplaatst. In New York bleek een dokter van Artsen zonder Grenzen het virus te hebben opgelopen. Alle artsen en verpleegkundigen die vanuit ebola-haarden naar new York reizen, moeten daar nu 21 dagen in quarantaine. In Nigeria en Senegal zijn de afgelopen 42 dagen geen nieuwe gevallen van ebola geconstateerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>