Ebola voor het eerst vastgesteld in VS

In de Verenigde Staten is het eerste geval van ebola geconstateerd. Het gaat om een man die in Liberia is geweest en die zes dagen na zijn terugkeer naar de dokter is gegaan. In het vliegtuig terug had hij nog nergens last van, aldus Amerikaanse gezondheidsautoriteiten. Na een paar dagen ging hij kwakkelen met zijn gezondheid.

Zondag werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Dallas.  Tests wezen uit dat hij was besmet met ebola. Het kan zijn dat de man iemand in zijn omgeving heeft besmet, maar het Amerikaanse Center for Desease Control and Prevention (CDC) zegt niet te verwachten dat het virus zich verder in de VS gaat verspreiden. ‘Lokale en landelijke gezondheidsdiensten zijn goed uitgerust om potentiële verspreiding tegen te houden’, zei de directeur van CDC. Tot nu toe heeft het dodelijke virus aan meer dan 3000 mensen het leven gekost, vooral in Liberia, Guinee en Sierra Leone.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>