Denemarken: twaalf doden na eten besmette worst

In Denemarken zijn twaalf mensen om het leven gekomen na het eten van worst, die was besmet met Listeria, een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De bacterie zat in Rullepoelse, een typische Deense boterhamworst. De worst is afkomstig van één producent, aldus het Deense ministerie van Gezondheid: een producent van fijne vleeswaren uit Hedehusene, ten westen van de hoofdstad Kopenhagen.

Het bedrijf is gesloten en alle producten zijn uit de handel genomen. Sinds september vorig jaar blijken twintig mensen van verschillende leeftijd ui alle delen van het land besmet met een identieke variant van Listeria, van wie er vijftien werden besmet in de afgelopen drie maanden. Dezelfde bacterie werd aangetroffen in een partij vleeswaar van het bedrijf.  Twaalf slachtoffers overleden binnen 30 dagen nadat ze ervan hadden gegeten. Listria kan hoofdpijn, koorts, misselijkheid en diarree veroorzaken en is vooral gevaarlijk voor mensen met een zwakke gezondheid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>