Sierra Leone zet leger in tegen ebola

De regering van Sierra Leone heeft de noodtoestand afgekondigd vanwege de ebola-uitbraak. Gebieden waar het dodelijke en zeer besmettelijke virus is geconstateerd, worden van de buitenwereld afgesloten en door het leger bewaakt. Militairen gaan van deur tot deur om op zoek te gaan naar  mensen die met ebola zijn besmet. Eerder sloot het land haar grenzen met Liberia en Guinee.

Ook Liberia neemt maatregelen om het virus te bestrijden. Scholen zijn gesloten en ambtenaren moeten thuisblijven. Tot nu toe zijn er in Sierra Leone, Liberia, Guinee en Nigeria 729 mensen aan de gevolgen van ebola overleden. De internationale luchtvaartorganisatie IATA neemt nog geen extra maatregelen, maar overlegt met de wereldgezondheidsorganisatie WHO of dat nodig zal zijn. Sinds gisteren schrappen enkele Afrikaanse maatschappijen vluchten op gebieden waar de ziekte is vastgesteld. Dat gebeurt nadat in Nigeria een besmette man overleed, die vanuit Liberia per vliegtuig had gereisd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>