Louvre kampt met rattenplaag

Het beroemde museum Louvre in Parijs heeft te kampen met een rattenplaag. Steeds meer ratten duiken rond het museum op. Zo trippelen ze rustig rond op het gazon van het Carouselpark tussen de picknickende bezoekers. De stijging van het aantal ratten komt mogelijk door de zachte winter. Het Louvre klaagt al een jaar bij  de gemeente en heeft nu zelf een professionele rattenvanger in de arm genomen.

Kunnen de Parijzenaars er wel om lachen, in het zuidwesten blijkt het knaagdier de boosdoener van een treinongeluk. Op 17 juli was er een ongeluk met een TGV en een regionale trein. De oorzaak was een verkeerd sein. Aanvankelijk werd aan onder meer menselijk falen gedacht, maar maandag meldde justitie dat ratten de bedrading hadden beschadigd. De Franse spoorwegen zijn meteen begonnen om de bedrading in een slordige tienduizend seinhuisjes te controleren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>