Opnieuw doden door ebola in Afrika

Het dodelijke ebolavirus is nu ook in het West-Afrikaanse land Sierra Leone opgedoken. Een persoon is overleden aan de gevolgen van de ziekte ebola, maar het lijkt erop dat het gaat om vijf slachtoffers. Dat heet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt. Sinds maart heeft het ebolavirus in de buurlanden Liberia en Guinee al aan ruim 170 mensen het leven gekost.

Het gebied waar de ziekte in Sierra Leone is geconstateerd, is een grensgebied met Guinee, bij de provincie Guéchédou, waar enkele van de eerste mensen met ebola werden aangetroffen. Er bestaat geen medicijn tegen het besmettelijke ebolavirus.Het enige dat verplegers kunnen doen, is de patiënten sterk houden, in de hoop dat ze zelf antistoffen aanmaken. in Guinee worden nog steeds nieuwe gevallen van ebola geconstateerd, in Liberia lijkt de situatie onder controle, aldus de WHO.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>