Elvis 35 jaar dood

Vandaag is het 35 jaar geleden dat Elvis Presley overleed aan een hartaanval. Ter gelegenheid hiervan zijn er over de hele wereld herdenkingsbijeenkomsten, maar vooral op Graceland, het landgoed van de superster in het Amerikaanse Memphis. Tot en met zaterdag 18 augustus vindt daar de Elvis Week plaats. ‘The King of Rock ’n Roll’ is nog altijd de best verkopende artiest ter wereld: bijna 1 miljard platen, cd’s en andere muziekartikelen gingen er wereldwijd over de toonbank. Zijn voor zijn tijd revolutionaire muziek, sensuele heupbewegingen, haardracht en leren jack maakten hem tot een stijlicoon.

Door zijn vele concerten was de wereldster veel van huis, wat hem in 1973 zijn huwelijk kostte. Presley raakte daarna steeds meer aan de drugs, maar trad nog altijd tientallen keren per maand op. Op 16 augustus, vlak voor een nieuwe tournee, vond zijn toenmalige verloofde hem dood in de badkamer. Hij stierf aan een hartstilstand, vermoedelijk als gevolg van een overdosis. Tijdens zijn leven was Elvis in ons land lang niet zo populair als in eigen land, maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>