Superorkaan Matthew kost alleen al op Haïti aan meer dan duizend mensen het leven

IMG_20160531_135929Orkaan Matthew heeft alleen al op Haïti aan meer dan duizend mensen het leven gekost: het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen er precies door de superstorm zijn omgekomen. Het straatarme Caribische eiland is het zwaarst getroffen door de orkaan en kampt nog altijd met de gevolgen van de zware aardbeving in 2010, waarbij meer dan 100.000 doden vielen.

Matthew bereikte het eiland donderdag en veroorzaakte een enorme ravage. Tienduizenden Haïtianen zijn dakloos. Volgens de Verenigde Naties hebben zo’n 1,4 miljoen inwoners humanitaire hulp nodig. De angst voor de uitbraak van cholera op Haïti is groot, als gevolg van kapotte rioolleidingen. De Nederlandse marine is vanaf Curaçao met onder meer water en voedsel onderweg naar het eiland om noodhulp aan te bieden. In de Verenigde Staten viel de impact van de orkaan mee, al zijn er zeker vijftien doden gevallen door hevige regenval en aardverschuivingen, met name in de staten North-Carolina en Virginia. Matthew zwakte zondag af van een orkaan tot een post-tropische storm. Voor de regio was het de hevigste storm in meer dan tien jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>