Stier doodt man tijdens stierenrennen in Spanje

IMG_20160602_124549Bij het jaarlijkse stierenrennen in het Spaanse dorp Pedreguer – in de buurt van Valencia – is een man van 28 jaar aan zijn verwondingen overleden, nadat hij door een stier op de hoorns was genomen. Een van de hoorns doorboorde de borstkas van de man. Reanimatie mocht niet baten: hij is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mensen raakten gewond.

Alle festiviteiten in Pedreguer zijn vandaag afgelast. Het was de tweede dag van het achtdaagse dorpsfeest, waarbij traditioneel stieren worden losgelaten en door de smalle straten achter horden durfals aan worden gejaagd. Vrijdag ging het bij stierenrennen in Pamplona ook al mis: toen raakten zes mensen gewond, van wie twee ernstig.  In totaal zijn dit jaar in Pamplona inmiddels veertien mensen gewond geraakt door stieren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>