Canada viert 148e verjaardag: Canada Day

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Canada viert ieder jaar op 1 juli haar nationale feestdag: Canada Day. In 1868 werd door de gouverneur aangekondigd dat de Britse koningin Victoria iedereen opriep om de Confederatie van Canada te vieren. Het jaar ervoor waren Nova Scotia, New Brunswick en de Province of Canada samengevoegd tot één land. De Constitution Act gaf het nieuwe land grote onafhankelijkheid van moederland Engeland. In 1879 vastgesteld onder de Engelse naam Dominion Day.

Zie ook: VS viert Independance Day

In 1958 werd besloten er een echte feestdag van te maken, met ‘Trooping the Colours’, een ceremonie tijdens zonsondergang met daarna een concert en vuurwerk. In 1968 bezocht koningin Elizabeth II het 100-jarige feest en kwamen er multiculturele concerten op Parliament Hill en een nationale televisieshow bij, tot 1975 onder de naam Festival Canada. In 1982 werd Canada helemaal onafhankelijk en veranderde de naam van de feestdag in Canada Day. Sinds 1985 wordt de feestdag niet alleen in de hoofdstad Ottawa gevierd, maar in iedere provincie en district.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>