Jaarlijkse tomaten-smijtfeest in Spanje

In de Spaanse stad Buñol is het jaarlijkse smijtfeest met tomaten losgebarsten, La Tomatina 2014. Het begon allemaal in 1945, tijdens een feest met verklede mensen. Een paar jongeren bekogelden de feestgangers met tomaten. Het jaar erop kwamen ze terug en bekogelden elkaar met van huis meegebrachte tomaten. Daaruit ontstond het jaarlijkse tomatenfeest op de laatste woensdag van augustus, met als hoogtepunt een uur lang tomaten gooien.

Op het centrale plein van het stadje ten westen van Valencia gooiden zo’n 22.000 mensen zo’n 140 ton tomaten naar elkaar en veranderen het plein in een rode puinhoop. De deelnemers hebben nogal eens een slok op en hebben meestal niet veel kleren aan. Toeschouwers kijken toe vanaf de balkons van de omliggende gebouwen. Het festijn trekt altijd veel toeristen en brengt het stadje extra geld in het laatje. Deelname aan de smijtpartij was altijd gratis, maar nu moesten de deelnemers een tientje betalen om mee te mogen doen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>