Sydney begroet 2014

Het jaar 2013 zit er bijna op. Sydney begroet als eerste miljoenenstad ter wereld het nieuw jaar. Voor het eerst sinds ruim tien jaar speel het beroemde Opera House een hoofdrol in de jaarlijkse nieuwjaarsviering van Sydney. Er worden zo’n anderhalf miljoen mensen verwacht rondom de haven die de spectaculaire vuurwerkshow komen bekijken. Daarbij worden bijna duizend stuks vuurwerk afgeschoten vanaf het operagebouw. Alvast een fantastisch 2014!!!

Down under is het nu hoog zomer. De jaarlijkse nieuwjaarsshow in Sydney is dan ook een zomers spektakel, met in de avond een aangename temperatuur van een graad of 26. Rond de jaarwisseling in Sydney is het in Nederland 14.00 uur. Om 16.00 uur zijn Tokyo en Seoul aan de beurt, om 17.00 uur Peking, Hongkong en Singapore, om 18.00 uur Jakarta en Bangkok. Tegen 21.00 uur tellen Dubai, Abu Dhabi en Moskou af, om 23.00 uur Cairo, Ankara, Bukarest en Athene. Om 24.00 uur is het nieuwjaar in een groot deel van Europa, net als in Nederland. Een uur na ons volgen Londen, Dublin en Lissabon, drie uur later Rio, vier uur later Buenos Aires en Paramaribo, zes uur later New York, Washington en Toronto en in de uren daarna stede nals Chicago, Dakkas, Las Vegas, San Francisco, Los Angeles en Seattle. Tot slot komen eilanden in de Grote Oceaan, met onder meer Honolulu op Hawaii 11 uur na de jaarwisseling bij ons.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>