Twintig jaar geleden kwam Diana, Princess of Wales om het leen

Donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de Britse prinses Diana en haar toenmalige vriend Dodi al Fayed – de zoon van de toenmalig eigenaar van het Londense warenhuis Harrods – om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in de tunnel bij de Pont de l’Alma in Parijs. In 2008 werd bekendgemaakt dat de oorzaak had gelegen in grove nalatigheid van de chauffeur, die zelf ook omkwam bij het auto-ongeluk.

De Princess of Wales was de echtgenoot van prins Charles en de moeder van prins William (1982) en prins Harry (1984). Al de hele week zijn er op meerder tv-kanalen programma’s aan haar dood gewijd. Woensdag is er vanaf 20.35 uur op NPO de documentaire ‘Diana, zeven dagen die de wereld schokten‘, op SBS 6 vanaf 23.30 uur de veelbesproken documentaire ‘De geheime tapes‘ en op RTL 8 vanaf 20.32 uur de film ‘Diana‘. Donderdag vertoont SBS 6 vanaf 20.300 uur ‘Diana: The People’s Princess‘, de terugblik van William en Harry op hun moeder.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>