UK: Romeinse sarcofaag stond eeuw lang in weer en wind als bloembak

IMG_20160527_135213Het Britse landgoed Blenheim Palace, de geboorteplek van Winston Churchill, heeft al meer dan een eeuw een Romeinse sarcofaag in bezit, zonder dat te weten: het zeldzame object stond al die tijd in weer en wind buiten en deed dienst als bloembak. Een expert bezochten het landgoed ten noorden van Oxford om beeldhouwwerken te taxeren, toen hij een bak vol tulpen zagen staan.

Hij zag dat het een circa 1700 jaar oude Romeinse sarcofaag was. De marmeren sarcofaag is waarschijnlijk in Rome gemaakt voor een rijke familie. Er staat een scène op afgebeeld met Hercules, Ariadne, de god Dionysos en een sater. Een soortgelijk antiek object werd enkele jaren geleden verkocht coor 115.000 euro. Deze sarcofaag zou drie keer meer waard zijn, aldus experts. Het object stond weliswaar lange tijd buiten, maar verkeert in goede staat eren staat vanaf nu binnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>