Duitsland: twee doden, zes gewonden en twee vermisten bij explosie BASF-fabrieken

IMG_20160615_171259In de Duitse stad Ludwigshafen heeft zich maandagmiddag bij chemieconcern BASF een enorme explosie voorgedaan. twee medewerkers kwamen om het leven, twee anderen zijn vermist en zes mensen raakten zwaargewond. Na de explosie brak brand uit. De ontploffing deed zich voor in een netwerk van pijpleidingen op het bedrijfsterrein. Over de oorzaak is nog niets bekend, maar BASF gaat uit van een ongeluk.

De brandweer har uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren gesloten te houden, omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkwamen. Scholen in de buurt gingen dicht. In het naburige Mannheim zijn geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen gemeten. Volgens BASF – het grootste chemieconcern ter wereld – id eer geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>