Plafond luxueuze eetzaal Buckingham Palace dreigt in te storten

IMG_20160515_180743De luxueuze eetzaal van Buckingham Palace in Londen is om veiligheidsredenen per direct gesloten, omdat een deel van het plafond naar beneden dreigt te komen. Tijdens een routineonderzoek zagen inspecteurs dat een steunbalk in het plafond er niet goed uitzag. De kamer is ‘in afwachting van verder onderzoek’ gesloten, meldt het paleis.

In deze zaal ontvangt de Britse Queen wereldleiders en vorig jaar nam koningin Elizabeth haar kerstboodschap op in de eetzaal. Buckingham Palace telt 775 kamers. Het pand is nodig aan onderhoud toe: er moet asbest worden verwijderd en de riolering en elektra moeten worden vervangen. Sommige ruimtes hebben boilers van meer dan 60 jaar oud en elektriciteitsleidingen uit 1949. De renovatie gaat naar schatting zo’n 200 miljoen euro kosten. Er wordt met het ministerie va nFinanciën onderhandeld over de financiering, meldt het paleis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>