Opnieuw vluchtelingenboten omgeslagen in Egeïsche Zee

In de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland zijn opnieuw boten vol vluchtelingen omgeslagen. In de nacht van donderdag op vrijdag verdronken zeker 22 mensen, onder wie negen kinderen. De Griekse kustwacht meldde een bootramp bij het eiland Kalymnos. Een boot met bijna 150 mensen aan boord sloeg om.

De boot was vanuit Turkije op weg naar Griekenland en raakte voor de kust van het kleine eiland Kalymnos in het oosten van de Egeïsche Zee in de problemen. Hulpverleners konden 138 drenkelingen redden, maar voor 18 mensen kwam die hulp te laat en een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Bij Rhodos sloeg ook een boot om. Daar konden zes mensen worden gered. Drie mensen verdronken en drie anderen worden vermist.

Sinds begin dit jaar zijn al zeker 560.000 vluchtelingen per boot naar Griekenland gekomen. In totaal kwamen dit jaar tot nu toe 700.000 mensen via de Middellandse Zee naar Europa. Zeker 3.200 mensen zijn daarbij om het leven gekomen, meldt de International Organisation for Migration (IOM).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>