Staking vliegvelden Frankrijk

Het grondpersoneel van Air France heeft zaterdag het werk neergelegd op meerdere Franse vliegvelden. Onder meer de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly en regionale vliegvelden in Straatsburg, Nice, Marseille, Lyon en Bordeaux hebben er last van. KLM ondervindt geen hinder van de staking, aldus een woordvoerder: ook zijn er volgens haar geen vertragingen.

Het grondpersoneel staakt voor betere werkomstandigheden en meer loon. Daarnaast willen ze dat er geen externe bedrijven worden ingehuurd om vluchten af te handelen. De staking komt op een dag waarop veel Fransen op vakantie gaan. Volgens Air France gaan de meeste lange afstandsvluchten en de meeste middellange en korte vluchten gewoon door, maar er kunnen zich wel vertragingen voordoen. Volgens Air France hebben honderden medewerkers zich vrijwillig gemeld om voor extra steun en opvang van de reizigers te zorgen.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>