Spaanse enclave opnieuw bestormd

De Spaanse enclave Melilla, een stuk Spaans grondgebied langs de noordkust van Marokko,  is woensdagochtend opnieuw bestormd door een grote groep immigranten. Circa 1000 mensen probeerden Spaans grondgebied te bereiken en zo Europa binnen te komen. Het lukt 400 immigranten om over de hekken te komen. Zij werden aan de andere kant opgewacht door immigranten die al langer in Melilla verblijven.

De enclave is afgegrendeld door drie hekken van zo’n zeven meter hoog. De afgelopen maanden lukten het duizenden immigranten om over de hekken te klauteren en op die manier Europa in te komen. De Spaanse regering heeft de Europese Unie om financiële steun gevraagd voor de aanpak van de illegale vluchtelingenstroom. Het immigratiecentrum is gebouwd voor 480 mensen, maar op dit moment verblijven er 2500 immigranten. Buiten het centrum zijn tenten opgezet. De politie klaagt dat het te weinig middelen en mankracht heeft om de toestroom tegen te houden. De Spaanse regering wil ook extra geld om de grenzen te versterken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>