Lawines Alpen eisen zes mensenlevens

IMG_20160527_135239Bij lawines in de Alpen zijn in Zwitserland, Frankrijk en Italië  zes doden gevallen en een nog onbekend aantal wintersporters met verwondingen en onderkoelingsverschijnselen in ziekenhuizen opgenomen. In het Franse departement Haute-Savoie werden twee langlaufers meegesleurd door de sneeuw. Een jongen die onder een lawine vandaan werd gehaald, overleed later in het ziekenhuis. Vlak bij het Zwitserse Sankt Moritz werd een skiër een kilometer meegesleurd door een losgeraakte sneeuwmassa. Een andere wintersporter kwam om het eleven in het kanton Uri.

In de Zwitserse en Franse Alpen wordt gewaarschuwd voor lawinegevaar. Het weg- en treinverkeer in Zwitserland had te kampen met ernstige vertragingen door de hevige sneeuwval. Ondertussen is door de hevige sneeuwval ook in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Karinthië het lawinegevaar toegenomen: niveau drie, wat (op een schaal van 1 tot en met 5) kans op reëel gevaar betekent. In Tirol zitten 3.5oo huishoudens zonder stroom, omdat veel bomen de lading sneeuw niet konden torsen, omknakten en elektriciteitsleidingen beschadigden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>